CE VOITI SA VA FACA VOUA OAMENII, FACETI-LE SI VOI LA FEL.(luca6.31)

Meditatia zilei :

Daca este cu putinta, intrucat atarna de voi, traiti in pace cu toti oamenii (Romani 12.18)

Probabil ca exista unii oamenii maniosi in viata ta. Acasa, la scoala, la serviciu sau la activitatile tale recreative. Oamenilor maniosi le place sa-si reverse mania pe alti oameni. Poti sa te enervezi si tu sau... sa gasesti alta solutie. Cu cine ar trebui sa te impaci?

Sursa: Agenda saptamanala devotionala
DE CE ARE NEVOIE ROMANIA IN VREMURI CA ACESTEA? dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga şi va căuta faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara. (2 Cronici 7.14)

marți, 3 ianuarie 2012

Ce faci cu noul an?

Cu siguranta si voi ca si mine ne-am propus anumite lucruri pe care vrem sa le realizam si am dori ca Dumnezeu sa faca ceva cu viata noastra si cu inima noastra... eu una am pasit in noul an cu mare entuziasm si abea astept sa vad ce se va intampla in noul an. E un nou inceput si cu totii vrem sa fim mai buni dar intrebarea este ca facem noi cu anul care ne sta in fata? cum ne pregatim noi pentru noul an? ce lasam sa intre in viata noastra este foarte important... am auzit o ilustratie foarte faina despre asta, sa presupunem ca ai o galeata si mai ai niste pietre maricele si le pui in galeata pana se umple apoi daca ai mai avea nistre pietricele oar mai incapea si acelea? pai daca ai mai scutura putin de galeata cred ca ar putea sa se strecoare si ele pe acolo... si daca ai mai avea niste nisip? cu siguranta mai poate intra si nisipiul in galeata. si daca ai mai avea niste apa? cred ca ar mai intra si ea... dar daca ai schimba ordinea in care ai bagat aceste elemente, ce s-ar intampla? daca ai baga intai nisipul? ar mai incapea toate celelante? viata ta este asemanata cu galeata si elementele acelea reprezinta ceea ce lasi sa intre in viata ta... Ideea ilustratiei este ca, daca bagi intai "pietrele mari" adica lucrurile cu adevarat importante vei avea loc sa bagi in viata si si "pietrice" si "nisip" si "apa" (adica lucrurile mai putin importante sau ziditoare pentru sufletul tau) dar daca schimbi ordinea atunci nu vei mai avea loc si de pietrele mari... am vazut asta la mine in ultima vreme.... la un moment dat am lasat in "galeata viatii mele" sa patrunda incetul cu incetul nisip si pietricele si tot incetul cu incetul am observat ca nu mai reuseam sa ma gandesc la lucrurile de sus asa cum o faceam, nu mai citesc biblia asa cum o faceam si nu mai imi vin versuri asa cum imi veneau... de ce? pentru ca am alimentat gresit viata mea, am dat intaietate nisipului si pietricelelor urmand ca in final sa aflu ca pietrele mari nu mai incap... (ca de obicei vorbesc din ce traiesc... deci va spun din experienta sa nu va culcati pe o ureche ci sa vegheati si sa fi-ti atenti ce lasati sa intre in "galeata vietii voastre" pentru ca nu o sa fi-ti mai mult decat ceea ce bagati in voi) Concluzia este ca trebuie sa avem grija ce lasam sa intre in viata noastra trebuie sa avem grija la preocuparile noastre pentru ca nu vom putea fi mai buni in noul an daca nu vom face asta. Eu una nu vreau mediocritate vreau mai mult si am decis ca trebuie sa ma descotorosesc de lucrurile nefolositoare. Al 2-lea lucru pe acre l-am invatat eu este legat de versetele din 1 Corinteni 9.24-25
Nu ştiţi că cei ce aleargă în locul de alergare, toţi aleargă, dar numai unul capătă premiul? Alergaţi, dar, în aşa fel, ca să căpătaţi premiul! Toţi cei ce se luptă la jocurile de obşte se supun la tot felul de înfrânări. Şi ei fac lucrul acesta ca să capete o cunună care se poate veşteji: noi să facem lucrul acesta pentru o cunună care nu se poate veşteji
Aici Pavel aseamana alergarea crestinului cu alergatorii care joaca la jocurile olimpice si spune despre ei ca se infarneaza de la tot felul de lucruri ca sa isi atinga scopul de a castiga premiul...
Pavel vrea sa spuna ca sportivii pentru a ajunge la premiu nu pot sa traiasca oricum... ei trebuie sa renunte la micile placeri care-i impiedica sa-si atinga telul. In ultima vreme am inteles ca trebuie sa arunc tot ce mi-ar putea incetinii alergarea... Imagineaza-ti ca esti un alergator si incepi cursa pentru a castiga premiul dar in pantoful tau sport exista o pietricica mica... ce se intampla? Anul acesta mi-am propus sa arunc orice pietricica din pantoful meu pentru ca alergarea mea sa nu fie una care la sfarsit sa piarda premiul... Tu ce ti-ai propus anul acesta? sau mai bine zis care este pietricica care nu iti da pace sa ajungi la premiu? pietricica mea a fost facebook-ul si deseara am sa o arunc mare bucurie... uneori ne lipim de lucruri care nu sunt rele dar care ne fac rau iar acelea trebuie scoase afara din viata noastra... Eu am scos pietricica mea si am intrat in noul an cu cu dreptul ca sa zic asa cu entuziasm si cu siguranta ca Dumnezeu ma va transforma mai departe si va fi un an mai bun dincolo de orice se va intampla important este sa il am in inima e Dumnezeu dar ceea ce vreau anul acesta sa fac este ceea ce facea si pavel:
Eu deci alerg, dar nu ca şi cum n-aş şti încotro alerg. Mă lupt cu pumnul, dar nu ca unul care loveşte în vânt. Ci mă port aspru cu trupul meu şi-l ţin în stăpânire, ca nu cumva, după ce am propovăduit altora, eu însumi să fiu lepădat. ( 1 Corinteni 9.26-27)
Sper ca iti va fi de folos ceea ce am scris aici si sa pleci de aici cu un alt gand pentru anul care ne sta inainte. roaga-te Domnului sa iti descopere si tie acea pietricica care iti incetineste alergarea si Domnul sa te pazeasca in alergarea ta! Deci inchei cu:
Şi noi, dar, fiindcă suntem înconjuraţi cu un nor aşa de mare de martori, să dăm la o parte orice piedică şi păcatul care ne înfăşoară aşa de lesne şi să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte.Să ne uităm ţintă la Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre, adică la Isus, care, pentru bucuria care-I era pusă înainte, a suferit crucea, a dispreţuit ruşinea, şi şade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu. Uitaţi-vă, dar, cu luare aminte la Cel ce a suferit din partea păcătoşilor o împotrivire aşa de mare faţă de Sine, pentru ca nu cumva să vă pierdeţi inima şi să cădeţi de oboseală în sufletele voastre. (Evrei 12.1-3)
0 comentarii:

Trimiteți un comentariu