CE VOITI SA VA FACA VOUA OAMENII, FACETI-LE SI VOI LA FEL.(luca6.31)

Meditatia zilei :

Daca este cu putinta, intrucat atarna de voi, traiti in pace cu toti oamenii (Romani 12.18)

Probabil ca exista unii oamenii maniosi in viata ta. Acasa, la scoala, la serviciu sau la activitatile tale recreative. Oamenilor maniosi le place sa-si reverse mania pe alti oameni. Poti sa te enervezi si tu sau... sa gasesti alta solutie. Cu cine ar trebui sa te impaci?

Sursa: Agenda saptamanala devotionala
DE CE ARE NEVOIE ROMANIA IN VREMURI CA ACESTEA? dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga şi va căuta faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara. (2 Cronici 7.14)

luni, 26 iulie 2010

"Nu-i unsor sa vrei sa fii mai sfant"

Astazi am vazut o noua melodie care ma impresionat.... totul iti exprima o stare de liniste sufleteasca care nimeni si nimic nu ti-o poate oferi, inafara de Dumnezeu. Si gandindu-ma la starea mea din ultima vreme, melodia asta mia prins numai bine.
De multe ori vrem sa fim mai sfinti si nu putem! anumite porniri sau greseli pe care le facem ne impiedica, si uneori cand avem probleme ne zbatem si ne ingrijoram: ce vom face? daca nu va iesi bine ceva...! insa tot ce trebuie sa facem este sa-L strigam pe Isus. Caci scriptura spune:

Smeriti-va dar sub mana tare a lui Dumnezeu, pentru ca, la vremea Lui, El sa va inalte.Si arunca-ti asupra Lui toate ingrijorarile voastre, caci El insus ingrijeste de voi. (1 Petru 5.6-7)


Ceeia ce lasam in urma noastra este foarte important, felul in care ne comportam zilnic ne da de gol cine suntem noi cu adevarat. daca il avem in inima pe Isus, prin tot ceeia ce facem trebuie sa lasam in urma noastra imaginea aceea a lui Dumnezeu care trebuie sa fie in orice crestin. Desigur suntem oameni si cu totii facem greseli, nimeni nu este perfect dar trebuie sa ne ingaduim unii pe altii:

Ingaduiti-va unii pe altii, si, daca unul are pricina sa se planga de altul, iertati-va unul pe altul. Cum v'a iertat Hristos, asa iertati-va si voi. (Coloseni 3.13)

Si da! Este greu sa iubesti chiar si pe cel care te trage la fund, pe cel care rade de tine, si cand vezi ca nu se satura....te intrbi: oare cat o sa mai continue?si cat o sa ma pot abtine sa nu-i intorc foaia? caci Dumnezeu spune sa nu intoarcem rau pentru rau! Si spunea cineva.... ca pe cine avem in inima, aia aratam. si daca este din Dumnezeu tot ceeia ce facem arata divinitate. pentru ca biblia spune:

Cine zice ca este in lumina, si uaste pe faratele sau, este inca in intunerec pana acum
.
Cine iubeste pe faratele sau, ramane in lumina, si in el nu este nici un prilej de poticnire.(1 Ioan 2.9-10)
Prea iubitilor, sa ne iubim unii pe altii; caci dragostea este dela Dumnezeu. Si oricine iubeste, este nascut din Dumnezeu, si cunoaste pe Dumnezeu.Cine nu iubeste, n'a cunoscut pe Dumnezeu; pentru ca Dumnezeu este dragoste (1 Ioan 4.7-8)

nu uita ca Isus Hristos sa rastignit pe cruce pentru fiecare dintre noi...acelasi sange sa varsat pentru toti

Dragostea lui Dumnezeu fata de noi s'a aratat prin faptul ca Dumnezeu a trimes in lume pe singurul Sau Fiu, ca noi sa traim prin El(1 Ioan 4.9)

Traiti in dragoste, dupa cum si Hristos ne-a iubit, si S'a dat pe Sine pentru noi ca un prinos si ca o jertfa de bun miros, lui Dumnezeu (Efeseni5.2)

Domnul sa ne indrume pe calea cea buna, si prin cuvantul sfant sa aratam, nu ca suntem simpli crestini! ci crestini autentici, crestinii pe care Domnul i asteapta. Amin
Acum vreau sa va prezint noua melodie a lui Adi Gliga si Isaincu Band. este o melodie care vorbeste despre sfintenie... o realilzare foarte frumoasa prin care se vede ca este o liniste in sufletul realizatorilor (zic eu..:d )

Nu-i unsor, sa vrei
sa fi mai sfant
dar iubirea Lui iti e deajuns
AMIN

duminică, 18 iulie 2010

Indemn la dragoste si acceptare




In ultimele 3 saptamani am vazut multe lucruri...am vazut viata celor bolnavi, viata acelor oameni cu dificultati intelectuale care sunt discriminati pentru defectele lor, am vazut iubire falsa, si oameni care au nevoie de iubire si mai mult decat atat de Dumnezeu....si toate astea duc la acceptare, la acceptarea pe care noi (cei sanatosi si intregi al minte) ar trebui sa o avem fata de cei care nu sunt asa cum am vrea noi! si ei au nevoie de afectiune, de sprijin si mai ales de acceptare. Ca noi toti!

Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti, si n'as avea dragoste, sunt o arama sunatoare sau un chimval zanganitor.
Si chiar daca as avea darul proorociei, si as cunoaste toate tainele si toata stiinta; chiar daca as avea toata credinta asa incat sa mut si muntii, si nas avea dragoste, nu sunt nimic.
Si chiar daca mi-as imparati toata averea pentru harana saracilor, chiar daca mi-as da trupul sa fie ars, si n'as avea dragoste, nu-mi foloseste la nimic (1 Corinteni13.1-3)
Acum dar raman aceste trei: credinta, nadejdea si dragostea; dar cea mai mare dintre ele este DRAGOSTEA. (1Corinteni 13.13)

Isus spunea: ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel! acestea sunt vorbele Lui!....vreti sa fi-ti respectati? Respectati! Vreti sa fi-ti acceptati? Acceptati!....si asa mai departe!
Multi vorbim despre dragoste dar putini o dovedim....dragostea este cea mai inalta calitate umana!

Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: Dragostea nu pizmuieste; Dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar, acopere totul, crede totul, nadajduieste totul, sufere totul. (1Corinteni 13.4-7)

....Aceasta este DRAGOSTEA adevarata!

Deci ca unii cari, prin ascultarea de adevar, va-ti curatit sufletele prin Duhul, ca sa aveti o dragoste neprefacuta, iubiti-va cu caldura unii pe altii, din toata inima; (1 Petru 1.22)

De multe ori gasim persoane pe care nu le placem (poate sunt fitosi...poate nu ne place cum se comporta....si asa mai departe) si din anumite morive preferam sa ne prefacem ca este totul ok! dar defapt in inima noastra spunem altceva. Iubirea prefacuta, este o iubire durerosa pentru cei din jurul nostru.....Este dureros sa stii ca cel de langa tine este prefacut! nu iubiti de ochii lumi, iubiti din toata inima asa cum si Dumnezeu ne iubeste...

Traiti in dragoste, dupa cum si Hristos ne-a iubit, si S'a dat pe Sine pentru noi " ca un prinos si ca o jertfa de bun miros", lui Dumnezeu. (Efeseni5.2)