CE VOITI SA VA FACA VOUA OAMENII, FACETI-LE SI VOI LA FEL.(luca6.31)

Meditatia zilei :

Daca este cu putinta, intrucat atarna de voi, traiti in pace cu toti oamenii (Romani 12.18)

Probabil ca exista unii oamenii maniosi in viata ta. Acasa, la scoala, la serviciu sau la activitatile tale recreative. Oamenilor maniosi le place sa-si reverse mania pe alti oameni. Poti sa te enervezi si tu sau... sa gasesti alta solutie. Cu cine ar trebui sa te impaci?

Sursa: Agenda saptamanala devotionala
DE CE ARE NEVOIE ROMANIA IN VREMURI CA ACESTEA? dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga şi va căuta faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara. (2 Cronici 7.14)

duminică, 18 iulie 2010

Indemn la dragoste si acceptare
In ultimele 3 saptamani am vazut multe lucruri...am vazut viata celor bolnavi, viata acelor oameni cu dificultati intelectuale care sunt discriminati pentru defectele lor, am vazut iubire falsa, si oameni care au nevoie de iubire si mai mult decat atat de Dumnezeu....si toate astea duc la acceptare, la acceptarea pe care noi (cei sanatosi si intregi al minte) ar trebui sa o avem fata de cei care nu sunt asa cum am vrea noi! si ei au nevoie de afectiune, de sprijin si mai ales de acceptare. Ca noi toti!

Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti, si n'as avea dragoste, sunt o arama sunatoare sau un chimval zanganitor.
Si chiar daca as avea darul proorociei, si as cunoaste toate tainele si toata stiinta; chiar daca as avea toata credinta asa incat sa mut si muntii, si nas avea dragoste, nu sunt nimic.
Si chiar daca mi-as imparati toata averea pentru harana saracilor, chiar daca mi-as da trupul sa fie ars, si n'as avea dragoste, nu-mi foloseste la nimic (1 Corinteni13.1-3)
Acum dar raman aceste trei: credinta, nadejdea si dragostea; dar cea mai mare dintre ele este DRAGOSTEA. (1Corinteni 13.13)

Isus spunea: ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel! acestea sunt vorbele Lui!....vreti sa fi-ti respectati? Respectati! Vreti sa fi-ti acceptati? Acceptati!....si asa mai departe!
Multi vorbim despre dragoste dar putini o dovedim....dragostea este cea mai inalta calitate umana!

Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: Dragostea nu pizmuieste; Dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar, acopere totul, crede totul, nadajduieste totul, sufere totul. (1Corinteni 13.4-7)

....Aceasta este DRAGOSTEA adevarata!

Deci ca unii cari, prin ascultarea de adevar, va-ti curatit sufletele prin Duhul, ca sa aveti o dragoste neprefacuta, iubiti-va cu caldura unii pe altii, din toata inima; (1 Petru 1.22)

De multe ori gasim persoane pe care nu le placem (poate sunt fitosi...poate nu ne place cum se comporta....si asa mai departe) si din anumite morive preferam sa ne prefacem ca este totul ok! dar defapt in inima noastra spunem altceva. Iubirea prefacuta, este o iubire durerosa pentru cei din jurul nostru.....Este dureros sa stii ca cel de langa tine este prefacut! nu iubiti de ochii lumi, iubiti din toata inima asa cum si Dumnezeu ne iubeste...

Traiti in dragoste, dupa cum si Hristos ne-a iubit, si S'a dat pe Sine pentru noi " ca un prinos si ca o jertfa de bun miros", lui Dumnezeu. (Efeseni5.2)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu