CE VOITI SA VA FACA VOUA OAMENII, FACETI-LE SI VOI LA FEL.(luca6.31)

Meditatia zilei :

Daca este cu putinta, intrucat atarna de voi, traiti in pace cu toti oamenii (Romani 12.18)

Probabil ca exista unii oamenii maniosi in viata ta. Acasa, la scoala, la serviciu sau la activitatile tale recreative. Oamenilor maniosi le place sa-si reverse mania pe alti oameni. Poti sa te enervezi si tu sau... sa gasesti alta solutie. Cu cine ar trebui sa te impaci?

Sursa: Agenda saptamanala devotionala
DE CE ARE NEVOIE ROMANIA IN VREMURI CA ACESTEA? dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga şi va căuta faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara. (2 Cronici 7.14)

luni, 1 august 2011

E timpul socotelilor! tu ce cale alegi?



Împărăţia cerurilor se mai aseamănă cu un negustor care caută mărgăritare frumoase.Şi, când găseşte un mărgăritar de mare preţ, se duce de vinde tot ce are şi-l cumpără. (Matei 13.45-46)




Aceasta este pilda margaritararului cineva mi-a dat o idee foarte buna si va rog sa luati urmatoarea ilustratie in serios.
Imagineaza-ti ca esti un cautator de margaritare ai cateva margaritare in colectia ta si sunt foarte frumoase dar intr-o zi, un om iti iese in cale si iti arata un mergaritar extraordinar de frumos un margaritar asa cum nu ai mai vazut niciodata. Omul acela este un om simplu si vazandu-te un mare cautator de margaritare se hataraste sa iti dea acest margaritar dar la un pret foarte mare. Asa ca tu incepi sa-ti faci socoteala.... "am cateva margaritare foarte frumoase si cu fiecare dintre ele am niste amintiri pe care nu le voi uita, ele sunt tot ce am, sunt comoara mea! dar acel margaritar este asa de frumos... nu am mai vazut un margaritar asa de frumos ca acesta! oare ce pot face? In vremea aceasta nu mai gasesti margaritare iar toti cei ce au margaritare tin foarte mult la ele si nu le-ar vinde si chiar daca le-ar vinde nu as avea cu ce sa le cumpar. Sa dau oare margaritarele mele pentru acest margaritar? e asa de frumos acel margaritar, este unic! Dar se merita sa pierd toate margaritarele mele pentru acest margaritar?"
De aici este alegerea fiecaruia dintre noi! Mergaritarul de mare pret este imapatia cerurilor iar cele cateva margaritare pe care le ai sunt lucrurile la care tu tii cel mai mult (materiale si spirituale) "comoara ta"! tu ce alegi? cuvintele cheie din ilustratie sunt "asa ca tu incepi sa-ti faci socoteala" ce am incercat sa-ti spun prin aceasta ilustratie? Ca este timpul sa iti faci socoteala, pe ce cale vrei sa mergi? ce merita cu adevarat sa alegi? Isus, iertarea de pacate, viata vesnica si o traire placuta in ochii lui Dumnezeu, o traire in ascultare de El sau ramai cu planurile tale, cu viata ta asa cum este acum, cu pacate cu neliniste, cu lucruri care iti promit ca iti vor aduce fericire dar care sunt o fericire de scurta durata si nu iti aduc implinirea de care ai nevoie? si multe altele am putea sa punem pe lista aceasta... Cred ca este timplu sa-ti faci socoteala si sa alegi intre pamant si cer, intre pacat si neprihanire, intre trairea dupa firea pamanteasca si trairea cu Hristos, intre rai si iad... de care parte merita sa fi?

Acolo se va croi o cale, un drum, care se va numi Calea cea sfântă: niciun om necurat nu va trece pe ea, ci va fi numai pentru cei sfinţi; cei ce vor merge pe ea, chiar şi cei fără minte, nu vor putea să se rătăcească. (Isaia 35.8)
Aceasta este calea care duce sus, este poarta cea stramta. o cantare spune "pe Calea ingusta e lupta /placeri, desartaciuni, pe ea nu-s /nu-i impodobita, da-i e dreapta /Si e buna, ca duce sus" Biblia mai spune ca acel ce va birui va ajunge acolo sus si acolo... El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut.” (Apoc. 21.4) dar Isus mai spune ca... Nu oricine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra în Împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri. (Matei 7.21) Nimic întinat nu va intra în ea, nimeni care trăieşte în spurcăciune şi în minciună; ci numai cei scrişi în Cartea Vieţii Mielului.(Apoc. 21.27)
Acum, e timpul sa ne facem socotelile si sa alegem calea pe cale vrem sa o urmam! Fie ca vrem fie ca nu, dincolo de mormant exista doar 2 cai: rai si iad! biblia e foarte clara... tu unde vrei sa ajungi? Gandeste-te bine pentru ca e viata ta in joc!
In continuare va rog sa asultati o cantare foarte frumoasa care face o chemare la Hristos si asa de mult imi place refrenul "Vine o zi cand vom pleca, vine o zi cand vom uita, ce-am lasat aicea jos, vom uita tot ce a fost
"




4 comentarii:

symona spunea...

Grea este renuntarea, desprinderea de lucrurile de care spui, dar nu exista cale de mijloc pentru a trai cu Dumnezeu, Calea este una singura. Se merita, chiar daca este greu!

llobyt spunea...

hey adda,m-am intors..acum cu doua bloguri...te astept si pe la mine...
Vad ca tot asa esti...dornica de Dumnezeu...bravo:P

adda_life spunea...

ooo...ce ma bucur robert! e asta chiar e o veste buna:d

Lavinia Dance spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.

Trimiteți un comentariu