CE VOITI SA VA FACA VOUA OAMENII, FACETI-LE SI VOI LA FEL.(luca6.31)

Meditatia zilei :

Daca este cu putinta, intrucat atarna de voi, traiti in pace cu toti oamenii (Romani 12.18)

Probabil ca exista unii oamenii maniosi in viata ta. Acasa, la scoala, la serviciu sau la activitatile tale recreative. Oamenilor maniosi le place sa-si reverse mania pe alti oameni. Poti sa te enervezi si tu sau... sa gasesti alta solutie. Cu cine ar trebui sa te impaci?

Sursa: Agenda saptamanala devotionala
DE CE ARE NEVOIE ROMANIA IN VREMURI CA ACESTEA? dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga şi va căuta faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara. (2 Cronici 7.14)

vineri, 10 decembrie 2010

Viata sau... "filmul vietii"


Unii oameni se intreaba ce aste viata!? si cauta sa o caracterizeze cu ceva. Unii spun ca este ca un film, altii o telenovela, un joc dur....si tare mult imi place citatul urmator:
viata este un joc dur, ce ne invata sa fim invingatori, dar pt a invinge avem nevoie de experienta, iar experienta se castiga numai prin puterea de a merge mai departe (este ca un motto pt mine:d)
Eu as spune ca daca viata se poate caracteriza cu un film atunci "filmul vietii" unui om poate avea 2 parti. Prima parte este copilaria si cat timp traiesti fara Dumnezeu, iar partea a doua a filmului incepe odata cu viata pe care o primesti in Domnul Isus Hristos urmand sa traiesti o viata de biruitor in Hristos prin credinta. Deci viata unui crestin este un film cu final fericit (cel putin prima parte. Caci Domnul spune ca nu oricine I va spune Doamne! Doamne! va intra in imparatia cerurilor, Ci doar cel ce va face voia Lui.) deci daca vrei o noua viata....sa stii ca este mai aproape decat crezi. Daca vrei un "film" nou vestea buna este ca poti sa il ai oricine ai fi! Dumnezeu VREA sa-ti dea un nou inceput, o noua viata. o viata de invingator, vrea sa fi bun cum este El, vrea sa ai o viata langa El. El te doreste, te iubeste vrea sa-ti fie alaturi cand simti ca nu mai stii ce sa faci..... El nu este ca parintii tai, prietenii tai sau oricine altcineva, El niciodata nu te va dezamagi sau parasi. desigur in viata aceasta pe pamant mereu vei avea probleme pentru ca asa este lumea aceasta in care traim este guvernata de cel rau. Dar Dumnezeu vrea sa te ia de aici sa te faca cetatean al cerului dar pentru asta trebuie sa intrii in scoala lui Hristos. in lumea acesta nu vei putea fi bun fara El, doar El iti da putere! as putea vorbi despre asta.....foarte mult. dar doar atat mai vreau sa-ti spun Iubeste-L pe Dumnezeu, din dragoste pentru mine si tine Dumnezeu si-a singurul Sau fiu. de ce? pentru ca eu si tu sa putem avea viata, sa putem avea un nou inceput. poti incepe un nou capitol din "filmul vietii tale". intrebarea este vrei o viata noua, o viata mai buna? Cu totii vrem o viata mai buna dar multi nu o au, pentru ca nu stiu ca secretul se afla in Hristos Isus care da viata prin iertarea pacatelor si care vrea sa avem o viata din belsug dar pacatul ne tine departe de El. daca nu ai luat o decizie pana acum cred ca ar fi timpul sa te gandesti serios la viata ta. Si daca deja traiesti o viata cu El si totusi nu poti sa te bucuri de ea, daca ai probleme, ori esti impovarat sau poate nu mai stii ce sa faci te rog pune-ti intrebarea: sigur na-m uitat ceva? Eu sincer in saptamana aceasta uitasem ceva. uitasem ca doar Hristos ridica povara ca orice as face nu am nici o putere. Am realizat pentru a 2-a oara ca degeaba te duci cu problema ta la Hristos, daca te lupti sa faci Tu ceva, si iti bati capul ca nu stii ce sa mai faci si defapt iuti ca trebuie sa ai rabdare si sa astepti raspunsul Lui chiar daca cerul uneori pare ca e departe. Defapt Dumnezeu a vrut sa-mi dea o lectie, sa-mi aduc aminte de acest lucru care este atat de important pentru viata mea.
Veniti la Mine, toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna. Luati jugul Meu asupra voastra, si invatati de la Mine caci eu sunt bland si smerit cu inima; si veti gasi odihna pentru sufletele voastre.Caci jugul meu este bun, si sarcina Mea este unsoara.(Matei 11.28-30)

p.s: data viitoare am pe inima sa va coving ca viata este "un film" cu final fericit :D vreau sa va spun despre "filmul vietii mele". Si prin asta sa va spun ca Dumnezeu inca mai face minuni si transforma vieti... spunea cineva: Dumnezeu este un artist desavarsit! care din mazgalelile de pe "foaia vieti" (ca sa spun asa, sper ca intelegeti ce vreu sa spun:d ) face o pictura extraordinara. Rebuturile oamenilor pot fi vasele de cinste al lui Dumnezeu. Pana data viitoare Domnul sa va binecuvinteze si nu uitati versetul de mai sus:d

9 comentarii:

Lavinia Dance spunea...

Cuvintele tale mi-au vorbit si mie astazi, nu ca ar fi prima oara, dar chiar mi-au fost de folos, si sper sa nu uit ce am citit aici imediat ce voi iesi de pe blogul tau ci sa tin minte acel ceva ce imi trebuie de aici si anume ca :"Am realizat pentru a 2-a oara ca degeaba te duci cu problema ta la Hristos, daca te lupti sa faci Tu ceva, si iti bati capul ca nu stii ce sa mai faci si defapt iuti ca trebuie sa ai rabdare si sa astepti raspunsul Lui chiar daca cerul uneori pare ca e departe. " Gby

Lavinia Dance spunea...

in ultimele zile m-am departat putin de El, cred ca si de aceea ma simteam atat de singura si de rece, dar multumesc pentru ca mi-ai adus aminte cat de importanta este prezenta Lui in viata mea si cat de norocoasa sunt pentru ca El ma iubeste si avrut ca si eu sa fiu printre copii Lui.

Lavinia Dance spunea...

sunt curioasa sa vad postarea:) :D:D:D

Lavinia Dance spunea...

nu stiu de ce, pe blogul meu imi arata ca ai scris ceva acum o ora, dar pe blogul tau nu :-??

BellaVanilla spunea...

Superba postarea, am ramas cu gura cascata la cat de frumoasa este! N-am sa uit niciodata tot ce ai scris aici, crede-ma ca este de folos si le-ar placea la multa lume sa citeasca tot ce ai scris! >:D< :*

Multa inspiratie in continuare si cat mai multe postari la fel de frumoase! >:D<

adda_life spunea...

multumesc foarte mult bellavanilla! ma bucur ca am fost de folos asta imi e si intentia:d

si lavinia: nu stiu ce sa intamplat dar conteaza ca ai vazut ce am scris. nu?
Domnul sa va binecuvinteze pe toti cu o alegere inteleapta:d:d:d

Lavinia Dance spunea...

pai stai ca nu mai inteleg, deci am citit postarea de aici, de mai sus asta cu " viata sau filmul vietii"

si astept sa citesc asta despre care scrii aici "p.s: data viitoare am pe inima sa va coving ca viata este "un film" cu final fericit :D vreau sa va spun despre "filmul vietii mele". Si prin asta sa va spun ca Dumnezeu inca mai face minuni si transforma vieti." am inteles ceva gresit? azi am fost asa de adormita toata ziua.

Symona spunea...

Si mie mi-au vorbit cuvintele "degeaba te duci cu problema ta la Hristos, daca te lupti sa faci Tu ceva, si iti bati capul ca nu stii ce sa mai faci si defapt iuti ca trebuie sa ai rabdare si sa astepti raspunsul Lui chiar daca cerul uneori pare ca e departe"-- Da, ni se intampla uneori si noua ca si lui Avraam care a incercat sa grabeasca fagaduinta pe care Dumnezeu i-o daduse (aceea de a avea un fiu) si l-a avut pe Izmael din relatia cu roaba sa, dar nu cu Sara, cum Domnul ii spusese.Si din aceasta nerabdare si lipsa de ascultare s-a nascut Ismael din care a iesit un popor vrajmas Israelului. A fost pretul neascultarii si al nerabdarii. Dar, pentru implinirea fagaduintei a trebuit sa mai astepte.
Sunt curioasa de "filmul vietii tale".(:

Lavinia Dance spunea...

Adda, crerde-ma sunt absolut sigura ca trecutul tau nu este mai groaznic decat al meu, dar stii ce este cel mai important? Modul in care Dumnezeu are puterea de a schimba oamenii , inimile lor. Nu-ti fie teama, daca DUmnezeu ti-a pus pe inima sa scrii tu scrie, restul depinde de El, in a ne cerceta pe noi prin cuvintele tale.
In ceea ce priveste familia, nu stiu carwe este problema la tine, dar stiu ca visul tau cu familia fericita,, sau cum ai scris tu acolo, este totodata si al meu, pentru ca nici eu nu ama vut o familie intregita niciodata ca sa spun asa, e poveste lunga.:)
Dumnezeu sa te binecuvinteze si sa iti dea curaj sa scrii!

Trimiteți un comentariu