CE VOITI SA VA FACA VOUA OAMENII, FACETI-LE SI VOI LA FEL.(luca6.31)

Meditatia zilei :

Daca este cu putinta, intrucat atarna de voi, traiti in pace cu toti oamenii (Romani 12.18)

Probabil ca exista unii oamenii maniosi in viata ta. Acasa, la scoala, la serviciu sau la activitatile tale recreative. Oamenilor maniosi le place sa-si reverse mania pe alti oameni. Poti sa te enervezi si tu sau... sa gasesti alta solutie. Cu cine ar trebui sa te impaci?

Sursa: Agenda saptamanala devotionala
DE CE ARE NEVOIE ROMANIA IN VREMURI CA ACESTEA? dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga şi va căuta faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara. (2 Cronici 7.14)

joi, 28 octombrie 2010

Privilegii Divine

M-am gandit mult in ultima vreme si am realizat cat de privilegiati suntem. Vreau sa spun ca sunt atatea lucruri care noua ni se par normale sa le avem, esentiale pentru viata noastra, dar in realitate sunt privilegii pe care Dumnezeu ti le face mai inainte ca tu sa te nasti. Pentru un copil este foarte important sa aiba o familie. Te-ai gandit vreodata ca doar faptul ca ai o familie te face atat de privilegiat? Sunt atatia copii in lumea asta care ar da orice sa aiba o familie, sa se simta iubiti, sa simta ca sunt tratati ca niste oameni. Deci iti dai seama cat de privilegiat esti....? Intelegi ca tot ce ti se pare tie normal sa ai, sunt oameni ce ar da multe sa le aiba...? Ceeia ce vreau sa va transmit este ca avem atatea privilegii ca si crestini si cred ca multi ne afundam in normalitatea din jurul nostru incat uitam sa ne uitam sa multumim Domnului pentru lucruri care poate ni se par marunte dar care de fapt sunt privilegiile pe care numai Dumnezeu ti le-a facut si ti le face incontinuare.
Dar cel mai mare privilegiu pe care il poate face Dumnezeu pentru un om, este sa i se descopere, sa-i arate iubirea Lui.Noi oamenii suntem mereu in cautare si ceeia ce cautam noi este defapt sa fim fericiti si impliniti. Omul alearga dupa avere si tot felul de placeri care se duc, in seranta ca va fi fericit si implinit este mereu in cautarea sensului vietii. si sunt atatea oameni care nu il gasesc in nimic, unii ajung sa se sinucida pentru ca nu mai pot vedea ceva bun in viata asta, isi dau seama ca cautarea lor catre adevaratul sens al vieti a esuat, ca nimic nu la facut fericit. Iti dai seama cat esti de privilegiat ca Dumnezeu a lucrat la viata ta in asa fel incat tu sa cunosti adevaratul sens al vetii, adevarata implinire si fericire care se afla numai in EL...tu astazi nu mai umbli ca un hoinar cautand fericirea pana departe daca realizezi ca adevarata pace implinire si fericire este atat de aproape de tine, pentru ca aste ascunsa in Isus Hristos, Iti dai seama ce privilegiu ai daca ai fost rascumparat dintr-o viata in care ai cautat fericirea dar mereu ai ramas dezamagit? ca sa nu mai zic de privilegiul pe care il au cei care se nasc intr-o familie de crestini.
Noi alergam pe drumul cel bun daca l-am ales pe Dumnezeu sa ne conduca viata, pe langa faptul ca suntem asa de binecuvantati si atat de privilegiati pentru ca El ne-a aratat adevaratul sens al vietii avem si o nadeje in plus, stim ca necazurile noastre lucreaza spre binele nostru ca noi sa ajungem desavarsiti. Stim ca nu suntem parasiti, nu ne luptam singuri, il avem pe Isus care este langa noi pentru ca El este langa noi chiar si atunci cand noua ni se pare ca El este departe, de fapt atunci El ne tine pe bratele Lui salvatoare dar de multe ori nu avem ochi sa vedem asta, suntem orbiti de lumea in care traim si de probleme.

Dumnezeu sa ne ajute sa intelegem cu adevarat privilegiul care ni sa facut si astfel sa fim tot mai curati inaintea Lui, sa fim total pentru Dumnezeu, si na nu uitam ca in orice vreme avem un ajutor superior oricarei forte. Domnul sa ne binecuvinteze in continuare (si cu inimi multumitoare:D)Amin

4 comentarii:

hgfhf spunea...

e interesant ce zici, adevaratul privilegiu e sa-l cunosti pe Dumnezeu, sa-l urmezi si sa traiesti alaturi de EL. asta e scopul vieiti, iar cea ce primim in viata asta determina nivelul de la care pornim, e mai greu sa-l urmezi atunci cand toate lucrurile te indeparteaza de EL.

ps: nu stiu daca asta ai vrut sa zici, dar asta am inteles :D

adda_life spunea...

am facut acest articol in scopul de a ne da seama ce mare chemare ni sa facut, si ce mari binecuvatari ne da Dumnezeu iar intelegand asta sa fim mai multumitori si sa putem privi doar la Isus. asa este unii au un nivel mai scazut de la care pornesc dar stiu din propria experienta ca din nimic Dumnezeu face ceva. si cum am mai spus: cand Isus se intra in ecuatia vietii tale de la egal incolo urmeaza: omeneste imposibil. asta poate face Isus.

Lavinia Dance spunea...

Adda, ai scris foarte frumos. Ai dreptate, de multe ori uitam sa apreciem si lucrurile marunte, noi fara Dumnezeu nu suntem in stare de nimic, pt ca ce e omul? Un abur ce se duce in vant pana ce nu mai ramane nimic.

Georgi Cernat spunea...

Da..asa este!suntem binecuvantati enorm de mult ..si totusi ii suntem nerecunoscatori Celui ce ne iubeste.
Domnul sa ne dea o viata plina de multumire!
>:D<

Trimiteți un comentariu